CENTRAAL WONEN IN RHENEN

Rhenen ligt centraal in Nederland. Omgeven door het landschap van de Utrechtse Heuvelrug met aan de zuidkant de Neder-Rijn, die de stad extra karakter geeft. Het centrum is gezellig met volop winkels, fijne horecagelegenheden en fraaie bezienswaardigheden zoals de oude stadsmuur en de Cunerakerk. De binnenstad is levendig en grotere steden zoals Utrecht en Amersfoort zijn eenvoudig met de bus, de trein en de auto bereikbaar. Bent u meer een rustzoeker? Ook dan is Rhenen het ideale startpunt voor eindeloos genieten.

Rhenen is stad, rivier, natuur en geschiedenis

Heuvels, bossen en water

Rhenen ligt op de Utrechtse Heuvelrug. Na de Veluwe het grootste bosgebied van Nederland. Het is een gevarieerd en heuvelachtig landschap en vooral een oase van rust met tientallen kilometers aan uitgestippelde wandelroutes. De langsstromende Neder-Rijn mag gerust ook een hoogtepunt van Rhenen worden genoemd. Het levert prachtige riviernatuur op zoals de Blauwe Kamer en Palmerswaard. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen.

Militaire geschiedenis

Rhenen heeft een rijke militaire geschiedenis. Met de Grebbelinie als meest sprekende voorbeeld. In de meidagen van 1940 was de Grebbeberg het middelpunt van de oorlog tussen Duitsland en Nederland. Ook bekend als de Slag om de Grebbeberg. Kazematten, loopgraven, het Militair Ereveld Grebbeberg en een informatiecentrum houden de herinnering levend. Een indrukwekkend hoogtepunt van Rhenen.

Levendige binnenstad

De binnenstad van Rhenen is meer dan gezellig en uitdagend. Wandel langs de eeuwenoude stadsmuren, steegjes, pittoreske hoekjes en ontdek bijzondere bezienswaardigheden zoals de Cunerakerk en het oude Raadshuis. Daarnaast kunt u in de knusse binnenstad heerlijk winkelen en genieten van een grote variëteit aan cafés, lunchrooms voor een lekkere borrel, lunch of diner. Neem de tijd en ga eindeloos struinen, ontdekken en ontspannen.

Ouwehands Dierenpark

Zeg je Rhenen dan zeg je Ouwehands Dierenpark. Een geweldige dierentuin die vooral bekend staat om de reuzenpanda’s die hier verblijven. Het park telt enorm veel verschillende diersoorten en tijdens uw bezoek leert u meer over hun natuurlijke leefgebied, de bedreiging van wilde soortgenoten en wat u kunt doen om hen te beschermen. En hangt u ook graag zelf even de aap uit? Dan is RavotAapia een leuke plek voor jong en oud.

HEEFT U EEN VRAAG?

De plannen voor Nouveau zijn volop in ontwikkeling. Wilt u meer weten over het project, de appartementen en de mogelijkheden? Ga dan naar de FAQ. We hebben de meest gestelde vragen en antwoorden alvast voor u op een rijtje gezet. Zit uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met Zonnenberg Makelaardij; bel 0317 – 22 80 18 of mail naar nieuwbouw@zonnenbergmakelaardij.nl.

HEEFT U INTERESSE?

Wilt u wonen op niveau in Nouveau? Meld u dan nu geheel vrijblijvend aan als geïnteresseerde in het plan. We kunnen u dan via e-mailings gericht op de hoogte houden van het laatste nieuws. Maak een account aan via de website en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.