FAQ

Nouveau is volop in ontwikkeling. De afgelopen periode hebben we grote stappen gemaakt en de plannen samen met de gemeente en omwonenden verder geoptimaliseerd. Heeft u een vraag over Nouveau? Bekijk dan hieronder de meest gestelde vragen en antwoorden. Zit uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met de makelaar.

Algemeen

Het nieuwbouwproject Nouveau ligt aan de Nieuwe Veenendaalseweg in Rhenen bij het huidige gezondheidscentrum en de oud gereformeerde kerk. Meer informatie over de omgeving is terug te vinden onder het kopje locatie.

Via de button aanmelden op deze website kunt u zich officieel registeren als geïnteresseerde zodat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen en de officiële start verkoop.

De verwachte planning van het nieuwbouwproject Nouveau is op dit moment als volgt:

  • Start bouw - Eerste kwartaal (Q1) 2024
  • Oplevering eerste appartementen - Tweede helft 2025

Ja, de appartementen voldoen aan de eisen voor BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) en zijn daarmee duurzaam en bijna energieneutraal. De appartementen beschikken bij oplevering minimaal over energielabel A++. Deze zullen voorzien zijn van luchtwarmtepomp die zowel kan verwarmen in de winter, als kan koelen in de zomer.

Nouveau beschikt over voldoende parkeergelegenheid voor bewoners en bezoekers in de eigen parkeergarage of op eigen terrein. Er zijn 110 parkeerplaatsen in totaal, waarvan 28 koopappartementen een vaste parkeerplaats hebben. De 10 kleinere koopappartementen beschikken wel over een parkeerplaats, maar niet over een eigen vaste parkeerplaats.

Voor vragen kunt u terecht bij:


Zonnenberg Makelaardij B.V.
Frederik van de Paltshof 12
3911 LB Rhenen

nieuwbouw@zonnenbergmakelaardij.nl
0317-228018

 

De verwachting is dat de oplevering de tweede helft van 2025 zal zijn. Gezien het maatschappelijke belang zullen het gezondheidscentrum en de parkeergarage eerst worden opgeleverd.

Er zullen voorbereidingen worden getroffen voor elektrisch laden bij een deel van de parkeervakken. In overleg kan een laadmogelijkheid worden gerealiseerd.

De VvE moet nog worden opgericht en de servicekosten zullen nog worden vastgesteld.  

Locatie

Nouveau zit boven/naast het gezondheidscentrum van Rhenen, van circa 2600m2, waar zich onder andere twee huisartsenpraktijken, apotheek, tandarts, fysiotherapeut, zorgorganisatie, podotherapeut, logopedie en accupunctuur zullen vestigen. Daarnaast vindt u op loopafstand het gezellige centrum van Rhenen met diverse voorzieningen zoals supermarkten, bakker, slager, groenteboer, drogist, cafetaria e.d.. Ook de sportschool en het zwembad op loopafstand bereikbaar.
 

Nouveau is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Rhenen beschikt over een NS-station met een rechtstreekse verbinding naar Utrecht-Centraal. Daarnaast vindt u recht tegenover Nouveau een bushalte.

Rhenen is zeer gunstig gelegen met diverse uitvalswegen zoals de A15 en de A12. 

Appartementen

Er worden in totaal 38 koopappartementen gerealiseerd, variërend van tweekamerappartementen tot vierkamerappartementen.

De verkoopprijzen kunt u per appartement bekijken op de aanbod pagina.

De appartementen variëren in grootte van ca. 48 m2 t/m ca. 167 m2 bruto vloeroppervlak (BVO). De ligging is per appartement verschillend.

De appartementen beschikken allemaal over een eigen balkon/loggia variërend van ca. 4 m2 t/m ca. 20m2 afhankelijk van de ligging en het type appartement. Tevens is er ook een algemene binnentuin aanwezig.

Er zijn mogelijkheden om het appartement naar wens aan te passen binnen bepaalde kaders. Denk hierbij aan elektra, afwerking van de keuken, badkamer en toilet en tot op zekere hoogte de indeling van de ruimten.

Op de download pagina kunt u de informatie over keuken en sanitair downloaden. Klik hier om naar de downloadpagina te gaan.

Alle appartementen beschikken over een eigen berging in de parkeergarage.

Verkoop

Op zaterdag 4 november is de verkoop gestart.

De start van de bouw zal naar verwachting plaatsvinden in het eerste kwartaal (Q1) 2024. 

Financieel

Zonnenberg Makelaardij B.V. werkt samen met VELTHUYSE · MULDER voor financieel advies. Het is mogelijk om geheel vrijblijvend een hypotheekgesprek te plannen met hypotheekadviseur Jimmy Spelbos. Tip: doe dit tijdig gezien de grote belangstelling. U kunt hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer 0317-228018 of via de e-mail nieuwbouw@zonnenbergmakelaardij.nl. Uiteraard kunt u ook uw eigen financieel adviseur vragen.

Het kan zijn dat meerdere geïnteresseerden zich inschrijven op een appartement. Als dit het geval is, kijken wij bij het toewijzen of de koop voor de kandidaat financieel haalbaar is door te vragen naar de financiële check bij een financieel-/hypotheekadviseur. 

Uiteraard bent u benieuwd naar de waarde van uw huidige koopwoning. Zonnenberg Makelaardij B.V. komt geheel vrijblijvend en kosteloos bij u langs om samen met u de marktwaarde en vraagprijs van de woning op elkaar af te stemmen en tevens de verkoopmogelijkheden (actieve- of stille verkoop) te bespreken. Tip: doe dit tijdig gezien de grote belangstelling. U kunt hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer 0317-228018 of via de e-mail nieuwbouw@zonnenbergmakelaardij.nl.

De Gemeente Rhenen biedt onder een aantal voorwaarden de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor een Starterslening. Via deze link kunt u zien of u hier voor in aanmerking komt en hoe u deze aan kunt vragen. 

De koopsom van het appartement bestaat uit twee delen; de grondkosten en de aanneemsom. De grondkosten betaal je in één keer bij de levering bij de notaris. Vervolgens betaal je de aanneemsom in een aantal termijnen wanneer de aannemer één en ander heeft uitgevoerd. De hypotheek start op het moment dat u bij de notaris bent geweest en zal meer worden naarmate de bouw steeds verder vordert.  

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Mocht de hypotheek niet rond komen, dan is het mogelijk om binnen de gestelde termijn de koop- een aannemingsovereenkomst te ontbinden. Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij om tijdig een afspraak te maken met een financieel-/hypotheekadviseur. Zonnenberg Makelaardij B.V. werkt samen met VELTHUYSE · MULDER voor financieel advies. Het is mogelijk om geheel vrijblijvend een hypotheekgesprek te plannen met hypotheekadviseur Jimmy Spelbos. U kunt hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer 0317-228018 of via de e-mail nieuwbouw@zonnenbergmakelaardij.nl. Uiteraard kunt u ook uw eigen financieel adviseur vragen.